Last ned som PDF

75 sider

1.73 MB

Forsiden av dokumentet Innovasjon og kompetanse i sjømatindustrien

Evaluering

Innovasjon og kompetanse i sjømatindustrien

Stoltenberg-regjeringen oppnevnte i 2013 et offentlig utvalg som skal foreta en gjennomgang av sjømatindustriens rammevilkår. Solberg-regjeringen har valgt å videreføre dette utvalget uten endringer i mandatet. Utvalgets arbeid skal munne ut i en NOU-rapport. Bakgrunnen for den foreliggende analysen av innovasjon og kompetanse i sjømatindustrien er at regjeringen ønsker å legge til rette for en mer konkurransedyktig sjømatindustri. Analysen er en av flere rapporter som utvalget har bestilt og er utført på oppdrag av Nærings- og fiskeridepartementet. I det foreliggende arbeidet er det fokusert på sjømatindustrien som er en del av de to hovedverdikjedene i den norske sjømatnæringen, den havbruksbaserte verdikjeden og den fiskeribaserte verdikjeden. I den havbruksbaserte verdikjeden ser vi på slakting og foredling av laks og ørret, mens vi i den fiskeribaserte verdikjeden ser på hvitfiskindustrien og industrien som er basert på pelagisk fisk. I denne rapporten vil vi trekke inn leddene før industrileddet i den grad forhold der er viktige for å belyse problemstillinger innen innovasjon og kompetanse.

Publisert

Eier

Nærings- og fiskeridepartementet

Utfører

SINTEF AS

Forfattere

Ulf Winther, Trude Olafsen, Kristian Henriksen og Bjørn Asheim

Språk

norsk (bokmål)

ISBN

978-82-14-05761-4